Wat was het weer een feest, zondag 12 mei in Havelte! De dag stond in het teken van de 8e Havelter Survivalrun. Ruim 1.200 deelnemers verschenen aan de start op een dag waarop de weersomstandigheden ideaal waren, rond de 13 graden, af en toe zon, wat bewolking, een klein buitje en geen wind. Alhoewel, omdat het de afgelopen weken ’s nachts koud was geweest, was het water in Havelte niet warm. En dat hebben de deelnemers geweten! In combinatie met een aantal hele pittige hindernissen heeft dat er toe geleid dat we een kleine honderd bandjes hebben moeten innemen. Daar staat tegenover dat ruim 1.100 deelnemers de survivalrun met goed gevolg hebben afgelegd. In de jeugdwedstrijd was er een mooie strijd om de podiumplekken te zien. Bij de overige categorie├źn werd er ook door iedereen ook gestreden om de hindernissen goed te volbrengen, en was er daarnaast ook ruimte voor plezier.

Gelukkig is de survivalrun zonder verdere incidenten verlopen en konden de deelnemers heelhuids huiswaarts keren.

Uiteraard willen we de vele vrijwilligers, die deze survivalrun mogelijk hebben gemaakt, in het zonnetje zetten! Zonder hen is een survivalrun niet mogelijk. Van hinderniscontroleur tot bezemfietser, van duiker tot verkeersregelaar, met elkaar vormen de vrijwilligers een geoliede machine die ook dit jaar weer goed heeft gewerkt!

Daarnaast is ook de inbreng van de sponsoren onmisbaar; door de middelen (in geld of natura) die zij beschikbaar stellen lukt het ons om ieder jaar weer een mooi, uitdagend parcours neer te zetten en de organisatie rond te krijgen.

Binnenkort zijn de foto’s beschikbaar die zijn gemaakt tijdens de run, dus houdt de website in de gaten!

We willen de deelnemers, vrijwilligers, sponsoren en overige betrokkenen bedanken voor deze fantastische Havelter Survivalrun 2019 en hopen jullie volgend jaar weer te zien!